Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekomjölken mer än hälften av offentliga ekomarknaden


Det politiska målet om 25 procent ekologiskt inom offentlig sektor är på väg att nås. Den magiska gränsen beräknas vara passerad någon gång under 2014. Den viktigaste produkten för att nå målet är den svenska ekomjölken. Den står för cirka 14 procent av den totala ekoandelen inom offentlig sektor och övriga livsmedel står för cirka 11 procent, enligt en beräkning som SVT:s Aktuellt gjort.

- Det är lätt att börja med mjölken. Det blir snabbt stora volymer och det är liten prisskillnad. Det finns också god tillgång på svensk ekomjölk, något som gör att de offentliga kunderna vågar satsa på just det, eftersom man är säker på att få det man beställer, säger Eva Fröman på EkomatCentrum.

2014-03-19