Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Saltå Kvarn firar 50 år - tror på 20 procent eko år 2020


I år firar ett av Sveriges starkaste varumärken för ekologisk mat, Saltå Kvarn, 50 årsjubileum. Företaget startade i Järna med bageri och kvarn med biodynamisk spannmål som råvara och har under de senare åren vuxit kraftigt. Idag har företaget ca 150 olika produkter i sortimentet och försäljninegn omsätter ca 155 miljoner krJubileet kommer att firas under året på flera olika sätt. Saltå Kvarn tror på en utveckling mot en ekologisk andel för livsmedelsförsäljningen om 20 procent år 2020.

– Det är konsumenterna som blir motorn för ett bättre mat-Sverige framöver. Men då behövs mindre fixering på pris och mer fokus på kvalitet. Helt enkelt genom att fler och fler tänker mer på smak och kvalitet när de köper mat, säger Johan Ununger, vd Saltå Kvarn.


2014-03-02