Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Världens tidigaste ekostatistik lägger grunden för bästa affärsmöjligheterna


Om en vecka är det dags för Ekowebs marknadsseminarium och Ekogalan på Grand Hôtel i Stockholm. Den 30 januari samlas branschen för en genomgång av 2013 och för en framåtblick in i 2014 och fram till 2020. Innan år 2013 knappt hunnit sluta presenterar Ekoweb försäljningsresultatet för den ekologiska livsmedelsförsäljningen.

- Det är vår huvudsakliga målsättning, att ge de svenska företagen den här möjligheten till den absolut snabbast möjliga statistik för året som gått, samt en god fingervisning för det kommande året, allt för att man i branschen ska kunna lägga grunden till ett framgångsrikt företagande, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.

Det måste vara svårt att hinna, de flesta andra länder presenterar sin statistik först om ett halvår?

- Vi sitter och räknar som galningar i januari för att få fram all statistik, det är inte i många länder som man är så här tidig med ekosiffrorna, jag vet inte något land faktiskt, men vi gör det för att ge svenska företag ett försprång. Det bygger på att aktörerna på marknaden är behjälpliga och är snabba i sin tur, de vet att vi ligger på direkt efter nyår. Men efter sex år börjar de bli vana nu, säger Cecilia.

Hur har det gått med ekoförsäljningen 2013 då?

- Det avslöjar vi den 30:e. Dagen är ett slags releaseparty för marknadsrapporten, kryddad med föreläsningar av de några av de intressantaste aktörerna, med Ekogalan och prisutdelning i fem kategorier som Grand Final! Men jag kan avslöja så mycket att det i år kommer att vara extra roligt att presentera statistiken!

Ekogalan genomförs och arrangeras av EKoweb i samarbete med Axfood, LRF, Lantmännen och SAM Mineral.

Till anmälan här>>

2014-01-23