Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt och svenskt i ny barnmat

 

Catharina Sundqvist

Child Food Factory heter ett nytt företag som satsar på att etablera sig på den växande marknaden för ekologiska barnmatsprodukter. Företagets målsättning är att utmana burkmatsjättarna och förändra synen runt barns mat. Råvarorna är ekologiska och så långt det går även svenska.

– Jag fick idén när jag själv var småbarnsmamma. Varför ska de vi älskar mest nöja sig med mixad mat på burk, medan vi vuxna utan att blinka gärna betalar mellan 80 och 100 kronor för en lunch på restaurang? Min bakgrund inom livsmedelsproduktion gjorde att jag ville se om jag kunde ändra på vad som finns i butikernas barnmatshyllor, säger Catharina Sundqvist, vd på ChildFoodFactory.

Produkterna Min Barnmat är frysförpackade för bäst bevarande av smak- och näringsämnen. I dagsläget finns Min Barnmat i butiker i Östersund och Åre, men nu sker en lansering i alla Sveriges större städer. Produkten är ännu inte ekologiskt certifierad, men råvarorna är ekologiska, fisken MSC-märkt.


2014-01-25