Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Svensk KRAV-märkt jätteräka till jul 2014?


Ett svenskt företag har utvecklat en metod för att odla ekologiska jätteräkor. Företaget Vegafish arbetar tillsammans med SLU och Uppsala Kommun i en Clean Tech-satsning där spillvärme ska användas för uppvärmning och kretsloppsbaserat mikrobiologiskt foder.

– Det började med ett samarbete med Hallstaviknätverket och SLU kring möjligheterna med mikroorganismer som proteinkälla till fisk. Vi började diskutera det här vidare och kom fram till att det är en bra idé att ta till vara värmen och odla fisk och tomater, säger Matilda Olstorpe, forskare och vd på Vegafish AB, till EPOK.

Målet är en KRAV-märkt jätteräka färdig för försäljning lagom till julen 2014.

Läs mer på Vegafish:s hemsida, här>>

2014-01-22