Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV-rabarber till premiumlikör


”Svensk rabarberlikör i världsklass”, så lanserar Sankta Annas Bränneri i Lindesberg sin senaste kvalitetslikör Rhubarbe Élixir, en 30 procentig rabarberlikör handgjord av ekologiska ingredienser. Av ekologisk jordbrukssprit, KRAV-odlade rabarber från Lilla Labäck, socker och vattnet från Bergslagen har man skapat en likör med beteckningen ”fine”.

– Vi har fått fram en produkt i världsklass. Vi räknar med att det blir en storsäljare, säger Göran Bäueler som tillsammans med Henrik Larsson driver St Annas bränneri.

För Mia Jonsson som gjort sig känd som bland annat leverantör till kungliga hovet av KRAV-märkt sparris så är det här ett ytterligare ett ben att stå på.

– Jag säljer en del av min råsaft till St Anna. Jag hoppas mycket på det här och det ska bli spännande att se vart det leder. Det betyder mycket för vårt varumärke och fler uppmärksammar Lilla Labäck, säger Mia
Jonsson.

Likören kommer i första hand att finnas i Systembolagets beställningssortiment, förutom i Lidköping, Götene och Skara, där den kan plockas direkt från hyllan. Vid lanseringstillfället i början av juli sålde den slut direkt, men nu ska den åter finnas i lager.

2013-08-20