Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Det akuta behovet på ekogödsel säkrat

Marknadsledarena på ekogödsel Ekoväx och Lantmännens Gyllebo Gödning har båda under den senaste växtodlingsperioden haft en akut brist på råvara för tillverkning av ekogödsel. Det mest akuta behovet verkar nu vara löst och båda aktörerna meddelar att det ska finnas tillgång till ekogödsel under höstbruket, även om priset höjts med c a 40 öre per kilo. Hur det blir till våren är fortfarande svårt att spekulera i.

- Vi har fortsatt höga råvarupriser, vilket medför fortsatt höga gödsel priser. Det är svårt att svara för prisbilden framöver då det är fortsatt hög konkurrens om råvarorna, säger Mattias Stattin som är vd för Gyllebo Gödning.

Hos Ekoväx kommer man under hösten att testa en ny gödselkälla.
Emil Olsson, VD Ekoväx

 

- Vi hyser gott hopp om att kunna lansera en nyhet i vårt sortiment i oktober. Det handlar om ett högvärdigt kvävegödselmedel. De första provleveranserna är på väg och nu ska vi testa dem och se hur det fungerar, säger Emil Olsson, VD Ekoväx.

2013-08-25