Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slätte Ekodag i Töreboda


– Största branschdagen för svenskt ekolantbruk

 

Den 19 juni arrangeras den tredje upplagan av Slätte Ekodag, en nationell lantbruksdag för att samla hela det svenska ekologiska jordbruket och alla som är intresserade av ekologisk produktion. Slätte Ekodag genomförs på Slätte Gård utanför Töreboda i Västergötland av det unga och storsatsande lantbrukarparet Therese och Emil Olsson.

Dagens arrangemang är utformade för att locka både ekologiska - och konventionellt lantbrukare, organisationer och branschföretag. Syftet är att skapa en unik mötesplats för hela jordbruksbranschen för samtal, maskindemonstrationer, fältstudier och affärer runt ekologisk produktion. På Slätte finns bland annat demonstrationsodlingar av ett 40-tal olika spannmålssorter och maskinvisning med vallbrottsdemonstration av landets ledande återförsäljare och möjlighet att studera andra maskiner som till exempel radhackor och olika ogräsbekämpare i aktion. Dessutom en mängd föredrag om allt från ekomarknad till odlingsteknik och en mässplats med ett 50-tal utställare.

Emil Olsson

- Intresset för ekologiskt lantbruk är jättestort och behovet av mötesplatser är minst lika stort. Vi genomför Slätte Ekodag för att hjälpa till att utveckla svenskt lantbruk. Vi har ypperliga möjligheter för en mycket lönsam och internationellt konkurrenskraftig ekologisk produktion, men det krävs att vi fortsätter att utvecklas. Vi vill att man skall komma till Slätte och prata nya lösningar och hitta nya samarbeten mellan oss inom ekonäringen och över gränserna – både tekniskt- och affärsmässigt, säger Emil Olsson, initiativtagare till dagen.

Ifjol besökte över 1 200 lantbrukare Slätte gård. I år hoppas man på cirka 2000 besökare från Sverige, men det finns även utländskt intresse. Fokus på mässan är att kunna studera hur man använder olika lantbruksmaskiner ute i fält och samtidigt kunna diskutera modern odlingsteknik och ekonomi. Självklart skall man också kunna äta gott och träffa roliga och duktiga utställare och branschkollegor.

Ta en tur med EkoExpressen

Enkelt, lärorikt, kontaktskapande och utan krusiduller är ambitionen med Slätte Ekodag!

Ekoweb samarbetar med Slätte Ekodag och ger ut Slättebilagan, som skickades till 78 500 läsare den 29 maj. Tidningen delas även ut till besökarna på Slätte. Givetvis kan du träffa Ekoweb på plats och Cecilia Ryegård håller ett föredrag om ekomarknad.

För mer information:
Emil Olsson, VD Ekoväx 070 – 914 44 66
Therese Andersson, Mässkoordinator Slätte Ekodag 0506 – 321 00

För mer fakta om ekologiskt lantbruk och marknad:
Cecilia Ryegård, Redaktör Ekoweb, 0708-152599

Dagsprogrammet hittar du på: Slätte Ekodag 2013

2013-06-10