Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Stor uppmärksamhet runt rapportering om Gröna Prisväxlingen


Det fanns ett stort intresse från övriga media i att rapportera om Ekowebs undersökning om utfallet av Arlas Gröna Prisväxling. I Ekowebs undersökning visade det sig att priset på ekomjölken inte sjunkit i den omfattning som Prisväxlingen, som bland annat innebar sänkt pris till KRAV-bönderna, borde inneburit i butikerna.

Jönköpingsposten gjorde en egen kontroll med ICA Kvantum Jönköping, som är en av landets största livsmedelsbutiker. Där visade det sig att priset hade stigit med 25 öre, betydligt mer än någon av de butiker som fanns med i Ekowebs undersökning.

Läs Ekowebs artikel här>>

Aftonbladet, här>>
Fri Köpenskap, här>>
Jönköpingsposten, här>>
ATL, här>>
Shopping Program här>>

2013-06-19