Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekomärket välkänt i Danmark


Det är inte bara svenska KRAV-märkningen som är välkänt bland de ekologiska märkningarna på nationell basis. I Danmark är den danska Ø-märkningen, som står för ekologiskt, känd bland 98 procent av konsumenterna och 84 procent litar på den ekologiska märkningen och produktionen bakom den. Av de konsumenter som känner till märkningen så förknippar 66 procent det med livsmedel framställda utan bekämpningsmedel och 43 procent tror att de gör en god miljögärning genom att välja Ø-märkta livsmedel.

Den obligatoriska ekologiska EU-märkningen är nu känd av 48 procent av danskarna, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med den tidigare mätningen.

I svenska konsumentundersökningar har KRAV-märkningen visat sig vara ett av de mest kända varumärkena bland svenska konsumenter.

2013-06-26