Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Annika Åhnberg lämnar Saltå Kvarns Styrelse


Efter att det framkommit kritik mot att Saltå Kvarns styrelseledamot, den förre jordbruksministern Annika Åhnberg, har en positiv hållning gentemot GMO har hon nu valt att lämna sin post. Sedan Annika Åhnbergs ställning i GMO-frågan blivit känd har kritiken från Saltå Kvarns kunder varit massiv, framför allt i sociala medier, med bland annat hot om bojkott av företagets produkter.
Från Saltå Kvarn meddelar man följande::

"Annika Åhnberg har valt att avgå ur vår styrelse. Annika har suttit i vår styrelse sedan år 2010 där hon har gjort en värdefull insats. Hon är en stor förespråkare av ekologiskt jordbruk – men som flera av er har uppmärksammat har hon även en positiv inställning till GMO. Denna inställning visar sig inte vara möjlig att kombinera med en styrelsepost i Saltå Kvarn. Det är därför helt naturligt att Annika Åhnberg väljer att lämna sin plats i Saltå Kvarns styrelse. /johan ununger, vd".

Annika Åhnberg har under flera år arbetat mycket aktivt med ekologiska frågor och är även ordförande i Ekologiskt Forum.

2013-06-12