Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kvartalsrapport 2013: Eko ökade hos ICA


Den ekologiska försäljningen fortsätter i positiv riktning hos ICA. Det är viktiga signaler eftersom ICA står för nästan en tredjedel av den ekologiska försäljningen i Sverige. Försäljningssiffrorna presenterades i ICA:s kvartalsrapport om hållbarhet, i slutet av maj. Totalt har ekoförsäljningen ökat med 3 procent, jämfört med samma period 2012.

- Det är en positiv utveckling vilket är roligt och ett gott betyg åt våra satsningar, säger Maria Smith, miljöchef hos ICA.

Delar av det ekologiska sortimentet går riktigt bra. Till exempel frukt och grönt, som ökar med 19 procent och I love eco, som ökar med 9 procent.

Detta är en betydligt bättre utveckling än under 2012. Då minskade försäljningen av det ekologiska sortimentet med 3 procent under årets sex första månader, för att sedan återhämta sig till att landa på en ökning för helåret med 0,3 procent.

2013-06-24