Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnihill ökade 10 procent


Företaget Magnihill utanför Helsingborg är ett av landets ledande företag när det gäller förädling av grönsaker och rotfrukter. Under många år har man gjort stora satsningar på ekologiskt, vilket resulterade i priset ”Mylla till Hylla” på Ekogalan i januari. Under 2012 var 32 procent av den totala omsättningen ekologisk och ekoförsäljningen ökade med 10 procent.

- Under 2013 kommer vi att satsa ännu mer på ekologiskt. Vi har nya snitt på gång som vi hoppas få in hos grossisterna. Vi hoppas mycket på kommunernas arbete med ekologiskt. Vi vill även lansera mer mot konsument, men det är jättesvårt att ta sig in i detaljhandeln, säger Wiveca Almgren som är vd på Magnihill.

På Magnihill glädjer man sig också åt att man lyckats öka den ekologiska ärtodlingen under 2013.

- Vi har en hög andel svenskproducerat idag men vi vill väldigt gärna öka vår andel ytterligare så det är glädjande att vi lyckats knyta till oss fler odlare, säger Wiveca.

2013-05-23