Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lönsam ekomarknad i Kina


Kina är en mycket viktig marknad i Arlas strategi för att bygga en lönsam plattform för de europeiska ägarnas mjölk. Kina beräknas vara världens största ekonomi år 2020 och marknaden har en tillväxttakt på cirka 10 procent. Urbaniseringen är stark och man beräknar att Kina inte kommer att vara självförsörjande när det gäller livsmedel.

I dagsläget omsätter Arlas export till Kina cirka 700-800 miljoner Skr. Målsättningen är att öka omsättningen till cirka 4 miljarder år 2017. Den ekologiska försäljningen är en viktig del för att uppnå målet.

En burk ekologiskt Arlapulver, som räcker cirka en vecka till ett barn, kostar cirka 470 Skr i butikerna.
Intresset för europeiskproducerade ekoprodukter är stort och i stark tillväxt i spåren av de många livsmedelsskandaler som drabbat den kinesiska livsmedelsproduktionen

2013-05-21