Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nyemission hos Gotland Whisky


Produktionen är i full gång på destilleriet i Roma på Gotland. Hittills ligger 5000 liter råsprit lagrade på amerikanska bourbonfat och på ekfat från legendariska Laphroaig. År 2015 är den första buteljen av Isle of lime färdig att avnjutas. Whiskyn är framställd av gotländskt ekokorn. Destilleriet som byggts upp från grunden med bland annat rådgivning från ytterligare ett legendariskt whiskybränneri, Bowmore, har en kapacitet om cirka 60 000 liter ekologisk maltwhisky per år.

Gotland Whisky ägs av 1 200 aktieägare och projektet har genomförts helt utan lån från banker eller finansinstitut. Nu behövs ytterligare kapital till produktionen och därför öppnar Gotland Whisky för en nyemission mellan 22 april och 22 maj. Från vecka 27 till vecka 32 håller destilleriet öppet för allmänna visningar tisdagar och torsdagar.

För mer information om nyemissionen, läs mer här

2013-05-16