Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Martin & Servera efterlyser ekoproducenter


Martin & Servera är Sveriges ledande grossist av ekologiska livsmedel till restauranger, offentlig sektor och storkök. Försäljningen av ekologiska livsmedel har ökat tvåsiffrigt under flera år och under 2012 uppnådde företaget en ekoandel på över 6 procent av sin totala omsättning.

- Martin & Servera är i behov av fler produkter och mer råvara för att kunna fortsätta öka sin ekologiska andel, och det är vår intention att den ska göra. Därför efterlyser vi fler producenter som är intresserade av att leverera direkt till oss, säger Nils Berntsson som är inköpsdirektör hos Martin & Servera.

Företaget har bland annat inlett ett samarbete med föreningen Ekomatcentrum för att stimulera ekoproduktionen.

Ett urval av de produkter som efterlyses är bröd, mjöl, kyckling, griskött, charkprodukter, ost, potatis, svensk frukt, svenska bär och växthusodlade grönsaker som gurka, tomat och sallad.

2013-04-18