Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

H&M återigen största användaren av ekobomull


När multinationella klädkedjan H&M redovisar sin hållbarhetsrapport för 2012 så visar det sig att det svenska modeföretaget för andra gången i rad är världens största uppköpare av ekologisk bomull. Företaget gör också stora investeringar i bomullsindustrin för att öka odlingen av ekologisk bomull eftersom H&M:s mål är att öka inköpen av ekologisk bomull ytterligare. I dagsläget kommer drygt 11 procent av bomullsodlingen från hållbar odling (7,8% från ekologisk odling och 3,6% Better Cotton), men målet är att enbart använda bomull från hållbara källor.

- Vi är ett av de största modeföretagen och det ställer höga krav på vårt hållbarhetsarbete, vilket vi tar på största allvar. Det finns ett antal saker som vi är speciellt stolta över såsom att vi är den största användaren av ekologisk bomull i världen, den första modekedjan att lansera ett globalt klädinsamlingsinitiativ samt visa på transparens genom att offentliggöra vår leverantörslista, säger Helena Helmersson, hållbarhetschef på H&M.

2013-03-22