Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekokött ökar i USA


För första gången på åtta år minskade den totala köttkonsumtionen i USA under 2012, från 4,1 till 3,6 måltider i veckan. Trenden är dock uppåtgående för den ekologiska köttförsäljningen och undersökningen som gjorts av bland annat American Meat Institute visar att de amerikanska konsumenterna har blivit mindre priskänsliga när det gäller kött.

Under 2012 ökade antalet konsumenter som handlar ekologiskt kött med 26 procent och allt fler handlar ekologiskt kött i de vanliga livsmedelsbutikerna. Detta skulle kunna tolkas som att det är nya konsumenter, som väljer att handla mer ekologiskt utan att för den skull ändra hela sitt konsumtionsmönster och byta butik till någon av de stora livsmedelskedjor som specialiserat sig på enbart ekologiska livsmedel, som till exempel Whole Foods. Det är främst höginkomsttagare som köper ekologiskt kött

Ungefär 93 procent av den amerikanska befolkningen äter kött, och den siffran ligger stabilt förankrad.

2013-04-16