Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Tysk marknad växer dubbelt så snabbt som ekolantbruket


Den tyska marknaden för ekologiska livsmedel växte med 6 procent under 2012 och passerade ett värde av 60 miljarder Skr. Marknadsandelen av den totala livsmedelsförsäljningen ökar därmed med 0,2 procentenheter till 3,9 procent. Det är dubbelt så mycket som den inhemska produktionen av ekologiska livsmedel och politikerna får nu kritik för att inte göra tillräckligt för att stimulera omställningen till ekologisk produktion

- Marknaden fortsätter att växa trots ökad arbetslöshet och i finanskrisens spår. Detta är en stor chans för lantbrukare som vill producera det som marknaden efterfrågar. Vi har under de senaste tio åren tredubblat den ekologiska marknaden här i Tyskland, säger Felix Prinz zu Löwenstein, talesperson för det tyska förbundet för ekologiskt lantbruk: BÖLW.

2013-02-14