Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Här är vinnarna vid årets Ekogala 2013!


Emil Olsson, Slätte Gård, Margareta Dahlgren, LG-Husdjursrådgivning, Lantmännen BioAgri, Sju Gårdar och Magnihill, där är vinnarna av årets Ekogala 2013. Inför närmre 200 branschföreträdare fick vinnarna, förutom den stora äran hämta fjärilspriset och en blomsterkvast.

I twitterflödet nere till höger kan du hitta en filmlänk från prisceremonin!


Vinnarna!: Från vänster Kenneth Alness (vd, Lantmännen BioAgri,
Henrik Johansson (Sju Gårdar), Emil Olsson (Slätte Gård), Nedre
raden från vänster: Elisabeth Gauffin (Sju Gårdar), Wiveca Almgren
(Magnihill), Margareta Dahlberg (LG Husdjur)

Under torsdagen 31/1 genomfördes Ekogalan 2013 på Grand Hotel i Stockholm. Priser i fem kategorier delades ut. Ekogalan genomförs i samarbete med Axfood, LRF, Lantmännen och SMA Mineral. Arrangör är Ekoweb. Arrangemanget, som inleddes med att Ekoweb höll ett marknadsseminarium där den senaste försäljningsstatistiken för 2012 presenterades samt släppte sin marknadsrapport för 2013, följdes av nästan 200 branschföreträdare.


Det var lyckliga vinnare som fick gå upp på scenen och ta emot hyllningarna.

- Vi gör det här för att lyfta fram lysande exempel inom svensk livsmedelsproduktion. Vi tycker att det finns många fantastiska människor och företag i branschen som förtjänar att bli satta i rampljuset och det här är ett sätt att göra det på. Vi är mycket glada att vi fått stöd i det här av Axfood, Lantmännen, LRF och SMA Mineral. Utan dem hade det inte varit möjligt att genomföra, säger Cecilia Ryegård från Ekoweb, som arrangerar Ekogalan.

Axfood tillkännagav dessutom att deras vinnare: Sju Gårdar kommer få möjlighet att leverera till två hemköpsbutiker i Stockholmsområdet och LRF kryddade sitt pris med ett stipendium på 10 000 kronor att användas till en resa till världens största ekomässa, BioFach.

Årets Ekoföretag (SMA Mineral): Lantmännen BioAgri
Juryns motivering: ”Till ett företag som varit till verkligt gagn för jordbruket i sann innovationsanda och som kan spela en allt mer avgörande roll för den framtida utvecklingen:”
Kontaktperson: Anders Andersson, SMA Mineral: 0705 87578
Kenneth Alness, Lantmännen BioAgri: 0705- 14 47 14

Årets Ekoproducent (LRF): Emil Olsson, Slättegård
”Vinnaren har precis de egenskaper som juryn tror är avgörande för en lönsam och växande livsmedelsproduktion i Sverige. Vinnaren satsar på det som konsumenterna efterfrågar och vågar tänka nytt samtidigt som fokus hela tiden är inställt på ökad lönsamhet.”
Kontaktperson: Eva Rülf (LRF): 08-787 51 16
Emil Olsson: 0709-14 44 66

Årets Ekorådgivare (Lantmännen): Margareta Dahlberg, LG-Husdjurstjänst
Juryns motivering: ”Till en av de absolut främsta inom sitt gebiet. Som varit till stor nytta för lantbrukaren, rönt mycket uppskattning och tagit yrket till en högre nivå”
Kontaktperson: Göran Karlsson (Lantmännen):
Margareta Dahlberg: 0706-22 65 11

Årets Garant Ekostjärna (Axfood): Vinnare Sju Gårdar
Juryns motivering: ” till sanna entreprenörer som med stor känsla för konsumenttrender lyckats koppla tydliga mervärden till ekologiska produkter i ett starkt affärskoncept”
Kontaktperson: Åsa Domeij, Axfood: 073-077 43 07
Lars Höök: 0705-21 52 07

Årets Mylla till Hylla (Ekoweb): Magnihill/Wiveca Almgren
”Med sann kämparglöd och en övertygelse om att ekologiskt är framtiden även i motvind, har vinnaren starkt bidragit till att öka tillgängligheten av svenska ekoprodukter på marknaden ”
Kontaktperson:
Cecilia Ryegård, Ekoweb, 0708-152599
Wiveca Almgren: 042-40 00 230

Kontaktoerson Ekogalan 2013: Cecilia Ryegård, cecilia@agroide.se , 0708-152599

2013-02-04