Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årets Mjölkbonde ekologisk


Bröderna Tobias och Kristoffer Kullingsjö och samarbetspartnern Mikael Ljunghög, Kullingsjö Lantbruk AB, utanför Vårgårda, har tilldelats utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2013. Mjölkproduktionen omfattar totalt 220 kor, en utveckling av verksamheten från ett 40-tal i början på 2000-talet. Sedan december 2010 är produktionen KRAV-certifierad. I juryns motivering till att just Kullingsjö Lamtbruk får priset står det bland annat:

"Årets Mjölkbonde 2013 har visat att de antagit utmaningen att skapa ett lönsamt och modernt mjölkföretag där de kombinerat stark utveckling med en välskött verksamhet. Drivkraften är att tjäna pengar, ha en väl fungerade ekologisk produktion, ständigt bli bättre och kunna kombinera företagandet med ett bra privatliv där de planerar och regelbundet tar ut ledighet…”

Grattis från oss på Ekoweb!

2013-02-04