Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Snart dags för BioFach

Den 13-16 februari genomförs världens största ekologiska branschmässa i Nürnberg, Tyskland. Mässan brukar locka närmre 50 000 besökare från hela världen och att försöka ta sig igenom de sju mässhallarna är en gedigen uppgift, även för den mest effektive. Dessutom presenteras ett omfattande föreläsningsprogram, med mer än 100 föreläsningar med anknytning till den ekologiska sektorn. Allt från den senaste forskningen och statistiken till nya miljövänliga förpackningslösningar avhandlas.

Från Sverige kommer fem företag att vara representerade i en samlingsmonter som blir verklighet, trots att Exportrådet dragit sig ur, tack vara att Nürnbergmässans representant i Sverige, Hansuno Krisch, själv engagerat sig i saken. I den svenska samlingsmontern, som hittas i hall 1, nr 510 tillsammans med Danmark och Finland, deltar Solmarka Gårdsbageri, Almnäs Bruk, Go for Life, BioBag, Kiwa Sverige. Företag med svensk anknytning som ställer ut i den danska montern är Arla och Magnihill.

2013-02-08