Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.
Pressmeddelande:
Marknadsseminarium, lansering av Ekoweb:s marknadsrapport 2013 & Ekogalan 2013

Ta del av den hetaste statistiken för svensk ekoförsäljning 2012!

nu på torsdag (31/1), spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm

Hur gick ekoförsäljningen 2012, vad förväntas av år 2013, hur ser ekoförsäljningen ut på sikt? Vilka får fjärilspriset på Ekogalan 2013?

Dessa frågor och många andra kommer det att ges svar på under Ekowebs Marknadsseminarium och Ekogalan 2013 den 31 januari på Grand Hôtel i Stockholm (spegelsalen) när Ekowebs Marknadsrapport 2013 släpps. För femte året i rad genomförs marknadsseminariet, som är ett bokslut för ekobranschen 2012 samt en framtidsspaning inför 2013 och 2020. Förutom rykande het statistik om ekoförsäljningen i butikerna, restauranger, offentlig sektor och övriga försäljningskanaler så kommer även branschens största företrädare: Ica, Coop Axfood och Martin & Servera att berätta om sina kommande ekosatsningar och framtidsstrategier. Marknadsseminariet avslutas under festliga former med Ekogalan 2013 som genomförs för andra gången av Ekoweb i samarbete med Axfood, Lantmännen, LRF och SMA Mineral. Här kommer några av branschens förnämsta och mest innovativa företrädare att premieras.

Nästan 200 branschföreträdare har samlats till arrangemanget och här finns chans att få prata med de viktigaste aktörerna inom området ekologisk livsmedelsproduktion, från bonden till butik, och få svar på de flesta frågor som dina läsare kan ha om detta så aktuella ämne.

Ekowebs statistik för ekoförsäljningen 2012 är en sammanställning som tagits fram med alla de viktiga försäljningskanalerna som grund: ICA, Coop, Axfood, Bergendahls, Systembolaget, Martin & Servera, Menigo, mfl från kvartal 1-4, år 2012. Statistiken avser ekologiskt certifierade livsmedel, EU-ekologiska samt KRAV-certifierade.

Efter marknadsseminariet genomförs Ekogalan 2013

Nominerade till Ekogalan 2013:

Årets Ekoproducent (LRF)
Ingalill och Mikael Gilbertsson (Stjernsunds Gård, Askersund), Eva och Torgny Widholm (Trägst Gård, Åre) Emil Olsson (Slätte Gård, Töreboda)

Årets Rådgivare (Lantmännen Lantbruk)
Margareta Dahlberg (LG Husdjurstjänst, Linghem), Jan Lagerroth (LRF-Konsult, Skara), Åsa Odelros (bl. a HS Konsult, Hedesunda)

Årets Ekoföretag: ( SMA Mineral)
Lantmännen BioAgri , Dataväxt, Just Common Sense

Årets Garant Ekostjärna (Axfood)
Gröna Gårdar, Sju Gårdar, Ängavallen

Årets Mylla till Hylla (Ekoweb)
Hjordnära Mejeri, Malmö Stad, Magnihill

Marknadsseminariet pågår mellan kl 13-16:30, Ekogalan mellan 16:30-17:30.

Välkomna!

Presskontakt samt presstelefon 31/1: Cecilia Ryegård, Ekoweb 0708-152599
cecilia@agroide.se

Ekoweb: Med 15 års erfarenhet av ekomarknad

2013-01-25