Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt jordbruk stor vinnare vid BBC Food and Farming Awards


Under sex månader har BBC sökt Englands bästa företrädare inom lantbruk och livsmedelsproduktion. Ekologiska producenter tog hem några av de mest eftertraktade priserna.

I kategorin ”Best Big Food Idea” Vann Growing Communities, som är en sammanslutning av odlare som satsar på försäljning av ekologiska livsmedel via lådsystem. Företaget har funnits i 18 år och expanderar till nya områden i England.

”Best Food Market” vanns av Sutton Bonington Farmers Market i Nottingham som en gång i månaden säljer lokalt odlade ekologiska produkter på universitetsområdet i Nottingham.

”BBC Farmer of the Year” blev Guy Watson som driver Riverford Organic Frams i Devon som odlar ekologiska grönsaker sedan 1986 och driver egen försäljning där fler ekologiska odlare kan nyttja hans försäljningskanaler.

Även priset Derek Cooper Award hade ekologisk anknytning. Det gick till Mike Ducket som arbetar med maten på Royal Brompton Hospital. Han fick priset för sitt arbete med ekologiska och närproducerade råvaror.

Totalt delades priser ut i nio olika kategorier.

2012-01-09