Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

H&M världens största användare av ekobomull


Den svenska klädjätten H&M är ännu en gång världens största användare av ekologisk bomull. Företaget har ett uppsatt mål som klargör att all bomull som köps in ska vara producerad på ett hållbart sätt år 2020 och investerar cirka 20 miljoner Skr i ett program där fler bomullsproducenter lär sig att odla bomull med mindra vattenförbrukning och mindre kemikalier.

- Vi planerar att öka vår användning av ekologisk bomull samt göra stora investeringar i en bättre bomullsproduktion och öka användningen av återvunnen bomull. Bomull är den råvara som vi använder mest och våra framgångar i att uppnå våra mål har stor betydelse för människor och miljö i områden där bommull produceras, säger Henrik Lampa som är miljöansvarig hos H&M.

2012-12-10