Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lund och Södertälje toppar Ekomatsligan


Lund toppar fortfarande Ekomatsligan med en ekologisk livsmedelsandel på mer än 43 procent. Tätt efter ligger Södertälje på drygt 41 procent, så ser det ut när Ekomatcentrum gjort sin årliga sammanställning av kommunernas andel ekologiska livsmedel.

Sammanställningen är för 2011 och de ekologiska inköpen har ökat med 30 procent jämfört med 2010. Riksgenomsnittet för ekologiska livsmedel inom offentlig sektor ligger nu på 18 procent. 33 kommuner och landsting har passerat den magiska 25 procents gränsen, som är det politiska mål som satts upp att gälla fram till år 2013.

Hela Ekomatsligan som innehåller såväl spurtare som nykomlingar, kan ses på Ekomatcentrums hemsida: www.ekomatcentrum.se . Den 21 november kommer Ekomatligans vinnare att premieras vid en ceremoni i Stockholm där LRF:s Helena Jonsson och Ekomatcentrum är prisutdelare.

2012-12-04