Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Liten ökning hos Arla på ekologiskt


Överskottet av ekologisk mjölkråvara är fortfarande betydande hos världens största producent av ekologiska mejeriprodukter, Arla. Företagets bassortiment står för en betydande del av den samlade ekologiska försäljningen i Sverige och hur det går för Arla får stor påverkan för hela statistiken för ekoförsäljningen.

- Vårt volymindex på ligger på 103 från januari till september på ekologiskt totalt, ekologiskt fortsätter alltså att växa. Tillväxten är fortsatt drivet av storhushåll och alla kategorier ökar där. Även på detaljhandeln går smör och ost bra men från mindre volymer. Mjölk och syrat har i stort nu planat ut och möter förra årets siffror på ungefär samma volymnivåer. Vi ser en positiv tendens efter nu fyra veckor med nytt Arla EKO koncept i butikerna men det är för tidigt att utvärdera ännu, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för det ekologiska sortimentet hos Arla.

2012-11-29