Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fortsatt vikande ekoförsäljning på mejeri i detaljhandeln


Siffrorna är fortfarande dystra för den ekologiska mejeriförsäljningen i detaljhandeln. Mejeriförsäljningen över huvud taget går trögt, men ännu sämre för ekologiskt. Den största kategorin ekomjölken visar ett tapp på hela 7 procent, jämfört med -1,2 procent för hela mjölkförsäljningen i riket.

Även fil och grädde backar. Undantaget är yoghurt, där ekologiskt ökar med 9 procent, mycket tack vare Hjordnäras ökning med nästan hela 28 procent. Mätningen är fram till september och omfattar därmed inte Arlas nya stora satsningar på sitt ekosortiment. Siffrorna inberäknar inte storhushåll och offentlig sektor, där ekologiska mejeriprodukter haft en stark utveckling under året.

2012-12-05