Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skånemejerier och Hjordnära går framåt på backande mejerimarknad


Marknadstvåan på ekologiskt mejeri, Skånemejerier som även omfattar det helekologiska mejeriet Hjordnära, gör ett riktigt bra år när det gäller den ekologiska försäljningen. Siffrorna för försäljningen i detaljhandeln visar att totalt sett minskar försäljningen av ekologisk mjölk med 7 procent, jämfört med -1,2 procent för hela mjölksortimentet. Mjölken är en viktig kategori och utgör mer än hälften av den ekologiska försäljningen i detaljhandeln.

- På en backande marknad så kan Skånemejerier visa en ökning på 12 procent och Hjordnära 5 procent. Totalt så växer den ekologiska mjölkförsäljningen med 5 procent i Skåne, där vi är som mest verksamma säger Sabina Dahlqvist som är kategorichef för ekologi hos Skånemejerier.

Den positiva trenden blir ännu starkare om man tittar på produkter som grädde, yoghurt och fil, där kan framför allt Hjordnära visa på ökningssiffror på nästan 30 procent.

2012-11-16