Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Exportrådet drar sig ur svenskmontern på BioFach


Det verkar som att det kanske inte blir någon svensk monter på världens största fackmässa för ekologiska livsmedel, BioFach i Nürnberg, nästa år. Exportrådet meddelar att man drar sig ur satsningen och att den främsta anledningen är att intresset för att ställa ut är för lågt bland de svenska företagen. Det finns dock fortfarande en liten möjlighet att det kan bli en monter.

- Jag tar över arbetet och försöker göra vad jag kan för att lösa detta. Jag har redan mer än 20 företag som sagt att de vill vara med och jag jobbar nu febrilt med att få in fler så att vi kan göra en vettig lösning. Den svenska avdelningen har en av mässans absoluta topplägen, precis vid ingången i hall 1 och släpper vi den ytan så kommer vi aldrig att kunna få tillbaka den. Jag vill gärna komma i kontakt med företag som är intresserade av att vara med, men snabbt, säger Hansuno Krisch, på Itmab, som är Nürnbergmässans ansvarige i Sverige.

2012-10-31