Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

SM-Guld till Halltorps mejeri


Halltorps mejeri har erhållit en guldmedalj vid SM i Mathantverk i Göteborg i klassen Syrad Ost. Priset vanns av mejeriets stolthet, Farfars Pärla och juryns fina motivering löd ”Otroligt fin konsistens med torr fin kärna. Krämig ytterkant och jämn yta. Nästan mer intressant än den franska motsvarigheten.” Farfars Pärla belönades med 18,5 poäng, vilket var dagens tredje högsta poäng, räknat över alla klasser. Det är andra året i rad som Farfars Pärla tar guld i klassen.

Halltorps Mejeri tillverkar KRAV-godkända ostar från getmjölk och ligger i utkanten av Trollhättan. Ekoweb gratulerar ysterskan och ägaren Anna Kaijser till framgången. Även Annas äkta make och medarbetaren på Ekoweb, Svante Kaijser får ta del av gratulationerna!

2012-09-21