Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Arlas halvårsrapport: Bra fart i Finland och Tyskland, trögt i Danmark och Sverige


Enligt Arlas halvårsrapport, som är en sammanställning av företagets försäljning under årets sex första månader så ökar den ekologiska försäljningen på flera marknader. I Finland har Arla släppt ett nytt ekologiskt sortiment som går bra.

Försäljningen i Sverige präglas av fokus på billiga matvaror, enligt Arla, och här minskar försäljningen. I Danmark är mejeriets ekologiska och andra märkesvaror också under stark press och marknaden präglas av priskriget på mjölk. Samtidigt besökte 86 000 danskar 36 öppna ekologiska Arlagårdar på en speciell ekodag i april.

Arla konstaterar också att förväntningarna på den ekologiska försäljningen är stora efter fusionen med Hansa-Milch.

2012-09-25