Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Varaslättens Lagerhus: Dubblerad invägning och fortsatt höga priser


Ännu så länge så har det inte kommit in så mycket ekologisk spannmål från skörd 2012 till Varaslättens Lagerhus. Däremot konstaterar vd:n Fredrik Blad att skörden ser bra ut på fälten och att den blir ungefär som ett normalår.

- Sedan är det alltid frågan om kvalitet, och DON för grynhavren. Vi har dock goda förhoppningar om att DON-halten kan vara lite lägre i år. Även om de många regnen varit en perfekt grogrund, så har dygnstemperaturen varit ca 5-10 grader lägre, vilket har en motverkande effekt, säger Fredrik Blad.
Varaslättens Lagerhus har en målsättning att öka sin hantering av ekospannmål.

- Vi har jobbat stenhårt för att få in mer ekospannmål eftersom vi fått in en ny stor kund. Det ser ut som att vi lyckats och att vi kommer att ungefär dubblera invägningen av ekospannmål från årets skörd. Vi har historiskt höga spannmålspriser och vi har goda förhoppningar om att prisnivån kommer att stå sig, säger Fredrik.

2012-08-31