Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Final för Unga Ekokockar


Riksfinalen för tävlingen Unga Ekokockar genomförs i Växjö den 15 september. Elever på landets restaurangskolor tävlar i olika regionfinaler runt om i landet, för att sedan kvala vidare till till Riksfinalen i Växjö. Själva finalen genomförs i det stora tältet på Stortorget där sex fullutrustade tävlingskök finns att tillgå. Finalen genomförs under större delen av lördagen och avlutas med en bankett för medverkande lag, sponsorer och samarbetspartners.

Själva tävlingen projektleds av Miljöresurs Linné men den publika finalen inför folkmassan på Växjö Stortorg är ett resultat av ett intimt samarbete mellan Miljlresurs Linné och MAT2012. Förra året följdes finalen i Unga Ekokockar av cirka 30 000 åskådare.

Tävlingen tillkom eftersom det finns ett stort sug inom framför allt offentlig sektor efter kockar med kunskaper om ekologiska livsmedel.

Läs mer här>>

2012-08-10