Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Obama-administrationen lovordar ekobranschen


Medan USA fortfarande befinner sig i den värsta ekonomiska situationen sedan depressionen, påpekar Obama-administrationen att den ekologiska branschen hjälper till att förbättra situationen i landet, enligt Whole Foods Magazine.

Nyligen släpptes en rapport som bland annat jordbruksdepartementet ligger bakom, som lovordar ekobranschens framgångar. Den beskriver bland annat de stora expansionsmöjligheter och dess betydelse för den ekonomiska framgången inom jordbrukssektorn.

Den ekologiska sektorn ökade med 9,5 procent under 2011 och uppnåde en omsättning på 31,4 miljarder USD (ca 220 miljarder Skr). Branschen beräknas ha skapat mer än 500 000 arbeten i USA under 2010.

Läs hela rapporten här>>

2012-06-21