Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Efterlysning: Vill du testa grönt drivmedel?


Jordbruksverket söker intresserade maskinägare som vill bygga om sina fordon till gasdrift.

– Vi är intresserade av alla typer av arbetsmaskiner som idag går på diesel. Det kan röra sig om allt från en specialdesignad sopmaskin till en vanlig traktor eller lastmaskin. Huvudsaken är att ägaren kan avstå maskinen under tiden som den byggs om samt är villig att dokumentera sina erfarenheter från driften av maskinen när den går på biogas, säger Hans Arvidsson på Svensk Maskinprovning.

Jordbruksverket och Transportstyrelsen har fått ett regeringsuppdrag att bygga om befintliga arbetsmaskiner till metan-dieseldrift , det vill säga biogas och lite diesel.

– Vi kan hjälpa maskinägare att ta ett språng in i framtiden, säger Elin Einarsson på Jordbruksverket. Genom att bli en av de första att köra arbetsmaskiner med biogas får företaget unika konkurrensfördelar och kan profilera verksamheten som grön och miljömedveten.

Elin Einarson, Jordbruksverket, tfn 036–15 61 95
Hans Arvidsson, Svensk Maskinprovning, tfn 010–516 64 72

Du kan även anmäla dig direkt via denna länk, här>>

2012-06-01