Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

BioFach: Affärer görs i svenskmontern


Trots en besöksmässigt lugn första dag på BioFach så var utfallet gott för de fyra företag som deltar i den svenska samlingsmontern. De fyra är svenskt Butikskött, Vilmas Knäckebröd, Härjedalsbröd och Malmbergs Vatten. Många lovande affärskontakter togs under mässans första dag och några såg till och med ut att sluta i affär direkt.

- Det är fjärde året vi är med här nu på BioFach och nu börjar vi verkligen få utdelning för vår arbete. Man behöver vara enträgen och vara med här år från år och visa att man verkligen vill vara en aktör på exportmarknaden. Vi är jättenöjda hittills, och det är ännu bara mässans första dag, sade Raymond Löfgren som är delägare i företaget.

- För oss är det första gången. Vi är nyfikna på vad det kan ge och hur marknaden ser ut. Vi vill testa fler marknadskanaler och export är något vi är intresserade av. Vi har redan fått flera spännande kontakter och förfrågningar, till och med eventuellt redan gjort vissa affärer, sade Thomas Östlund som är vd för svenskt butikskött, Sveriges största aktör på stycket KRAV-kött.

I kväll bjuds det på mingel i den svenska montern.

2012-02-16