Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

BioFach: Historiskt ögonblick vid undertecknadet av handelsavtal mellan USA och EU

EU-kommissionen och det amerikanska jordbruksdepartementet valde naturligt nog att underteckna det nya avtalet mellan de bå handelsområdena på BioFach. Det var ett historiskt ögonblick och resultatet av många års hårt arbete som den månghövdade publiken fick bevittna när USA:s vice jordbruksminister Kathleen Merrigan och EU-kommissionär Dacian Ciolos under högtidliga former undertcknade avtalet.

- Överenskommelsen kommer att underlätta handeln mellan våra respektive handelsområden och öka tillgängligheten av ekologiska livsmedel för konsumenterna. Detta är goda nyheter för alla ekologiska jordbrukare i både USA och inom EU, sade Kathleen Merrigan.

2012-02-15