Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

BioFach: Tyska ekomarknaden växer fyra gånger mer än produktionen

I dag är det pressens dag på BioFach. Mässan öppnar egentligen inte förän i morgon, onsdag. Hela dagen är vikt åt presskonferenser om den ekologiska utvecklingen. Eftersom vi är i Tyskland så handlar det mycket om vad som händer just här.
Den Tyska marknaden ökade med drygt 9 procent 2011. Samtidigt ökade den ekologiska jordbruksmarken bara med 2 procent.
- Det är bekymmersamt att inte ekoarealen ökade mer. Konsumtionen ökade mer än fyra gånger så mycket som den tyska jordbruksproduktionen. Den tyska ekomarknaden skulle inte klara sig utan import och vi blir allt mer beroende av den, sade Kai Kreuzer, readktör för tyksa Bio Market Info som är ledande nyhetsrapportör från den tyska marknaden.
- BioFach är världens största ekologiska fackmässa och drar åarligen cirka 2500 utställare och 45 000 besökare. Mässan pågår i Nürnberg den 15-18 februari. Ekoweb är på plats och rapporterar.

2012-02-14