Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lyckad premiär på Grand Hotel


Den 26 januari genomförde Ekoweb sitt marknadsseminarium för fjärde gången. Tidigare år har arrangemanget genomförts i Skara, men i år var det dags för nya grepp och spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm fylldes av många av branschens absolut viktigaste aktörer som var intresserade av en tidig rapport om utvecklingen på ekomarknaden 2011, råvaruläget, samt prognoser för 2012 och år 2020. Unikt för just Ekowebs marknadsseminarium brukar vara den breda uppslutningen från bonde till handlare och alla led och aktörer däremellan, så även denna gång. Ett 130-tal personer slöt upp och i minglet syntes bland annat Scans högsta ledning, EMV-ansvariga för Axfood, inköpsdirektören hos Servera, rådgivare, företrädare för Väderstad-verken, samt många lantbrukare. Även Landsbygdsdepartementet, Ekologiska Lantbrukarna och Jordbruksverket hade representanter på plats.

 Efter att statistiken och marknadsinformationen presenterats avslutades dagen med Ekogalan 2012 och prisutdelning i kategorierna Årets Rådgivare, Årets Ekoföretag och Årets Mylla till Hylla-pris. Lantmännen Lantbruk och SMA Mineral sponsrade vardera en kategori.

- Vi räknar med att köra det här upplägget ytterligare två år. Vi är jättenöjda med responsen och genomförandet vid premiären och vi har fått massor av idéer för hur vi kan göra nästa år. Vi har bokat spegelsalen den 31 januari 2013, säger Cecilia Ryegård som är Ekowebs redaktör och verksamhetsledare.

För en utförlig rapportering från marknadsseminariet och Ekogalan 2012 se www.ekoweb.nu, eller Ekowebs tidning som kommer med Jordbruksaktuellt den 14 mars.

2012-02-07