Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Glädjescener vid Ekogalan 2012


Vid uruppsättningen av Ekogalan 2012 prisades tre välförtjänta, glada och i en del fall även rörda vinnare av det nyinstiftade fjärilspriset. Ekogalan har tillkommit på initiativ av Ekoweb och genomfördes i samarbete med Lantmännen Lantbruk och SMA Mineral.

Årets Rådgivarpris vanns av Per Ståhl från HS Rådgivning i öst.
- Jättekul att få det här priset. Tack till Lantmännen som väljer att satsa på att sätta rådgivningen i fokus, sade Per Ståhl bland annat.
För Bertil Hult från Lantmännen, som var den som representerade företaget vid prisutdelningen, stod det snabbt klart att man ville bidra till ett rådgivningspris.
- Behovet av ekologisk spannmål ökar. Det är självklart för oss att vi vill stimulera framstående rådgivare att fortsätta utvecklas och bidra till ett effektivare ekologiskt lantbruk, säger Bertil Hult, från Lantmännen Lantbruk.

Årets Ekoföretag blev Gothia Redskap och Lars Askling med System Cameleon.
- Det är jätteviktigt att vi som jobbar med utveckling får lite uppmuntran. Det motiverar till fortsatta ansträngningar, sade Lars Askling bland annat.
Anders Andersson från SMA Mineral, som sponsrade kategorin Årets Ekoföretag var inne på samma spår:
- SMA Mineral är ett innovativt företag och vi vill lyfta fram de goda exemplen och de innovationer som lyfter ekobranschen framåt. Det ser vi som en prioriterad fråga, sade han.

Ekowebs eget pris, Mylla till Hylla, vanns av Lilla Labäck och ICA Kvantum Hjertberg i Lidköping. De prisades för sitt unika samarbete där båda parter bjudit på sina bästa möjligheter.
- Jag är så oerhört glad! Det här priset kommer att få en jättestor betydelse för mig och mitt företag, sade Mia Jonsson på Lilla Labäck.

2012-02-14