Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för BioFach


Den 15-18 februari genomförs traditionsenligt världens största ekologiska mässa i Nürnberg, Tyskland. I 10 mässhallar presenteras det mesta som finns att erbjuda på ekomarknaden. Här kan man beskåda nya produkter, trendspana, göra affärer och knyta kontakter med världens alla företag verksamma inom ekobranschen. Nästan 2500 utställare och 45 000 besökare sammanstrålar under dagarna i Nürnberg.

Även i år finns en svenskpaviljong, men utbudet av svenska företag får betecknas som klent och historiskt lågt. Endast fyra svenska företag, jämfört med 14 stycken 2011, har satsat på att visa upp sina ekoprodukter på den internationella scenen. Det kan jämföras med intresset hos de danska företagen, där 44 stycken tycker att det är intressant att delta på BioFach. Men fler svenska företag finns representerade på mässan, men i andra länders montrar.

- I den danska montern är upplägget ett helt annat än i den svenska och kostnaden betydligt lägre. Servicegraden från Organic Denmark är väldigt hög gentemot utställarna och man hjälper bland annat till med bemanningen av montern vid behov och man hjälper företagen att ta fram ett jättefint marknadsföringsmaterial, säger en av företagarna, som valt att ställa ut i den danska montern i stället för den svenska.

De representerade företagen i den svenska montern är Malmbergs Vatten, Härjedalsbröd, Vilmas knäckebröd och Svenskt Butikskött, för de senare två är det första gången man deltar. Ekoweb kommer att vara på plats och rapportera från BioFach.

2012-02-10