Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekogalan 2012: Lyckliga vinnare på ekobranschens första gala


Så sjösattes då för första gången Ekogalan! Arrangemanget genomfördes av Ekoweb i samarbete med sponsorerna SMA Mineral och Lantmännen Lantbruk. Priser delades ut i tre kategorier: Årets Rådgivare (Lantmännen Lantbruk), Årets Ekoföretag (SMA Mineral) och Årets Mylla till Hylla (Ekoweb). Ekogalan genomfördes som en festlig avslutning på Ekowebs marknadsseminarium i spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm den 26:e januari. Priset var en vacker fjärilsstatyett, tillverkad av återvunnet glas av den kända konstnären Eva Ullberg. Flera  av vinnarna var påtagligt rörda och en och annan glädjescen utspelade sig.

- Vi gör det här för att för en stund sätta strålkastarljuset på några av alla de fantastiskt duktiga människor som finns i den här branschen. Vi vill tillsammans med våra sponsorer premiera de som för ekologiskt framåt, på marknaden och i produktionen. Det känns verkligen jättekul att få dela ut de här priserna. Jag skulle beteckna många av kategorierna i år som "Dödens Grupp". Det har varit otroligt svårt att utse vinnaren, säger Cecilia Ryegård som är Ekowebs verksmahetsledare och initiativtagare till Ekogalan.

Daniel Juvél (VD SMA Mineral) läser upp motiveringen till vinnaren
 i kategorin Årets Ekoföretag, som blev Lars Askling/Gothia Redskap

Årets Ekoföretag: Vinnare Lars Askling/gothia Redskap (sponsor SMA  Mineral)

"För en revolutionerande utveckling, och aldrig avstannande och sinande innovationstakt där ständiga förbättringar kommer till gagn för ekoodlaren. Som ett föredöme för en långsiktig och målmedveten innovationsstrategi"

Cecilia Ryegård gratulerar Lars Askling/Gothia Redskap till priset
"Årets Ekoföretag", i bakgrunden Anders Andersson från
SMA Mineral som sponsrade priset.

- Det betyder jättemycket för mig och Gothia Redskap att uppmärksammas på det här sättet. Efter många års hårt arbete är det fantastiskt att få komma hit i kväll och få vara med på hela det här arrangemanget och slutligen få ett så fint pris. Det är jätteviktigt att vi som jobbar med utveckling får lite uppmuntran. Det motiverar till fortsatta ansträngningar, sade Lars Askling bland annat.Bertil Hult, Gyllebo Gödning som via Lantmännen Lantbruk sponsrade
priset, intervjuas av Svante Kaijser inför utdelningen av priset i
kategorin Årets Rådgivare

Årets Rådgivare: Per Ståhl, HS Rådgivning Agri (sponsor: Lantmännen Lantbruk) 

"Vinnaren får priset som en av pionjärerna inom den ekologiska rådgivningen. Vinnaren har utvecklat rollen som ekorådgivare och har satt bondens ekonomi i fokus, tagit till sig nya idéer, varit både kritisk och analytisk. Han har vunnit respekt med sitt sätt att driva utvecklingen inom ekojordbruket genom rådgivningsrollen framåt."

Per Ståhl intervjuas av Svante Kaijser efter segern i kategorin
Årets Rådgivare

 - Fantastiskt! Jätteroligt att bli uppmärksammad! Tack till Lantmännen som väljer att satsa på rådgivningen i ett sådant här sammanhang. Vi rådgivare arbetar ofta i det tysta, sade Per Ståhl

 

 

 

 

Vinnare i kategorin Mylla till Hylla: Anders Fredriksson
(ägare Ica Kvantum Hjertberg), Mia Jonsson (Lilla Labäck), Lars Friberg
(Butikschef ICA Kvantum Hjertberg).

Mylla till Hylla: Lilla Labäck & ICA Kvantum Hjertberg

"För ett unikt samarbete som personifierar ursprungstanken med ”Mylla till Hylla”-priset. Till nytta för såväl bonde, butik och konsument. Ett samarbete som kan vägleda fler till utvecklande affärer i alla handelsled."

 - Vi är verkligen jätteglada över den här utmärkelsen. Vi har genom detta fått ännu starkare band, och jag har fått en bekräftelse på att vi gör någonting bra, säger Mia Jonsson på Lilla Labäck.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


2012-01-31