Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för Ekowebs Marknadsseminarium och Ekogalan 2012


Den 26 januari är det efter månaders förberedelser, som under den sista tiden pågått intensivt under både dag och natt, dags för Ekowebs största satsning någonsin: Marknadsseminariet och Ekogalan 2012! Arrangemanget genomförs i spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm. Cirka 130 personer är anmälda, branschens viktigaste aktörer är på plats. En hel del media kommer också att vara närvarande för att rapportera från dagen.

- Vi har jättemycket spännande statistik att presentera. Men förutom det så hoppas vi på att dagen ska resultera i många givande diskussioner och spännande möten deltagarna emellan. Vi har också höga förväntningar på god mat från ett av Sveriges bästa kök, trevlig atmosfär och kanske också några glädjescener under prisutdelningen vid Ekogalan, säger Cecilia Ryegård, Ekowebs redaktör, som även kommer att ansvara för dagens presentationer av statistiken.

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) har i år gått in som samarbetspartner i arbetet  med att ta fram det statistiska materialet och underlaget till marknadsrapporten.

- Vi är oerhört nöjda med samarbetet ock känner att vi i år verkligen fått möjlighet att göra djupdykningar  inom vissa områden. Vi har aldrig tidigare haft en så bra rapport och ett så digert material att presentera. Materialet, beräkningarna och prognoserna är helt unika. Vi gör ju också för första gången en långtidsprognos, fram till år 2020, säger Cecilia Ryegård.

Efter drygt två timmars genomgång av ekomarknaden blir det så dags för Ekoweb:s nya grepp: Ekogalan 2012. Priser kommer att delas ut i tre kategorier: Årets Rådgivare, Årets Ekoföretag och Årets Mylla till Hylla. Tre personer eller företag är nominerade i varje kategori.

- Vi är oerhört tacksamma och glada för att Lantmännen Lantbruk och SMA Mineral ställt upp som sponsorer av Ekogalan och på så sätt gjort det möjligt för oss att genomföra detta. Vi hoppas och tror att det kommer att få ett stort genslag i hela den ekologiska branschen, säger Cecilia Ryegård.

Nominerade företag:

Årets Rådgivare:
Dirk van der Krogt (Ekologiska Lantbrukarna), Jon Orvendal (VäxtRåd), Per Ståhl (HS Rådgivning Östergötland)

Årets Ekoföretag:
Gothia Redskap, Emil Olsson AB, Arla Foods,

Årets Mylla till Hylla:
Saltå Kvarn, Lilla Labäck/Ica Kvantum Hjertberg, Hjordnära Mejeri

För mer information och deltagande kontakta:
Cecilia Rygeård
0708-152599
cecilia@agroide.se

2012-01-24