Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vem prisas för bästa arbete från "Mylla till Hylla" på Ekogalan 2012?


"Mylla till Hylla" -priset är instiftat av Ekoweb och delas ut till ett företag som lever efter just Ekoweb:s motto "Från Mylla till Hylla". Kriterierna för priset lyder: Till en eller flera personer/företag som genom konstruktivt samarbete ökat tillgängligheten av ekologiska produkter på marknaden, eller på annat sätt främjat ekologisk produktion och handel". Vinnaren offentliggörs i samband med Ekoweb:s Marknadseminarium och Ekogalan på Grand Hotel den 26 januari i Stockholm.

Var med under Marknadsseminariet och Ekogalan, fortfarande några platser kvar:
Hämta inbjudan här>>


De nominerade är:

Saltå Kvarn: För ett odelat fokus från frö till limpmacka, från råvaruproducent till konsument. För innovativ utveckling och som föregångare på ekomarknaden har man gått från flower power till ultrahippt utan att ha förlorat sin själ. För att ha tagit steget fullt ut och även äga butikshyllan.

Hjordnära Mejeri: För att genom producentsamarbete förädla medlemmarnas råvara och utvecklat unika premiumprodukter och på kort sikt etablerat ett starkt varumärke och gått från 0 kr i omsättning till 80 miljoner på två år. Ständig utveckling av sortimentportföljen har utvecklat ekomarknaden med högvärdesprodukter inom mejerisegmentet.

Lilla Labäck/Ica Kvantum Hjertberg: Dialogen som parterna skapat har utmynnat i ett unikt samarbete och kunskapsutbyte mellan grönsaksproducerande Lilla Labäck och en av Västsveriges största Ica Kvantum butiker – Ica Hjertberg. Ica Hjertberg stärker genom samarbetet sin profil när det gäller lokalproducerat och miljö, samt att man kan presentera unika, konsumentdragande produkter på hyllan. Lilla Labäck får tillgång till bästa möjliga butiksyta samt kunskap om vad som fungerar att sälja i butiken.


2012-01-18