Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekogalan 2012: Vem blir "Årets Ekoföretag"


Marknadsseminariet och Ekogalan genomförs den 26 januari 2012 i spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm. Evenemanget genomförs av Ekoweb i samarbete med Lantmännen Lantbruk, LRF och SMA Mineral.

Fjärilspriset delas ut under ekogalan i tre kategorier: "Årets Rådgivare", "Årets Ekoföretag" och "Årets Mylla till Hylla"-pris. Fjärilen är valde som symbol för priset eftersom den är en god representant för den miljönytta som det ekologiska lantbruket tillför samhället i form av miljötjänster, som att exempelvis att ge en fristad åt nyttoinsekter. Årets Ekoföretag delas ut enligt kriterierna "Till ett företag som genom innovation utvecklat den ekologiska produktionen eller marknaden". Tre företag är nominerade och vinnaren utses på Ekogalan den 26 januari.

- Vi har valt ut dessa tre, som vi tycker var och en står för extraordinära insatser på sina respektive områden. De är samtliga föregångare, innovatörer och goda förebilder, något som varit viktigt för oss på SMA Mineral att lyfta fram i det här priset och något som vi vill hjälpa till att belysa i hela ekobranschen. Som ett innovativt företag inser SMA Mineral vikten av att motivera och stötta för att driva utvecklingen inom våra kundsegment, säger Anders Andersson som är delaktig i juryarbetet från SMA Mineral och är ansvarig för företagets försäljning av jordbrukskalk.

Var med under Marknadsseminariet och Ekogalan, fortfarande några platser kvar:
Hämta inbjudan här>>


Nominerade företag:

Årets Ekoföretag (sponsor SMA Mineral):


Arla Foods:
Som branschens viktigaste lokomotiv under 20 års tid och mest betydande faktor för den ekologiska marknadens utveckling och framgång, både i backspegel och framtid. En strid ström av innovativa, läckra produktlanseringar och marknadsföringskampanjer har gjort Arla till världsledande inom ekologiskt mejeri. Företagets målsättning om dubblerad ekoproduktion år 2020 är ett av branschens mest drivande statement.

Gothia Redskap: System Cameleon har inneburit en revolution inom tekniken för ekologisk odling och Gothia Redskap står för nytänkande i världsklass. Lars Askling har med egna medel drivit utvecklingen helt från grunden till en högt specialiserad och mycket tekniskt avancerad maskin med hög kapacitet. Maskinen har framtagits med ekologisk odling i fokus men kommer även att kunna driva utvecklingen för en miljönytta inom konventionell odling.

Emil Olsson AB: Emil är den födde entreprenören som ständigt tar nya steg i sitt företagande. Förutom ett av landets största ekojordbruk med 1000 hektar spannmålsodling har han på kort tid även blivit en av landets ledande aktörer på ekologisk gödning genom företaget Ekoväx. Det senaste resultatet av Emils entreprenörsanda är landets första samlade dag för ekologiska jordbruksproducenter under Slätte Ekodag med maskindemonstrationer, fältförsök, utställningar och föreläsningar. Emil har genom ständigt företagsfokus och engagemang fört utvecklingen inom ekologisk jordbruksproduktion framåt.

2012-01-16