Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk glass gav 160 000 kronor till BRIS


Företaget SIA Glass tog under 2010 fram en ekologisk glasspinne i samarbete med Bris. En krona per såld glasspinne går till BRIS. Glasspinnen, en vaniljpinne som säljs både styckvis och i flerpack under namnet Villgot, har nu genom årets försäljning resulterat i ett bidrag på 160 000 kronor till BRIS. Följaktligen har alltså lika många glasspinnar sålts

- När vi inledde samarbetet med BRIS 2010 så skulle vi välja en produkt som vi kunde
döpa till BRIS. För vår del var det självklart att det skulle vara en barn-produkt. Vi hade redan en ekologisk vaniljpinne och tog då beslutet att använda denna. Samtidigt döpte vi pinnen till Villgot. En pinne som vill gott för både miljön och barnen, säger Rolf Frid, vd SIA Glass.

2012-01-09