Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt på Anuga


Anuga är världens största mässa för aktörer i livsmedelsbranschen. Mässan hålls vart annat år i Köln, Cologne, Tyskland. Cirka 6 500 utställare från 100 länder kommer att delta i årets Anuga, som genomförs 8 till 12 oktober. Det finns även ett område för utställare med ekologiska produkter, Anuga Organic. Antalet utställare har vuxit med 5 procent sedan mässan 2009 och cirka 200 deltar på det ekologiska området. Många utställare presenterar också ekologiska produkter tillsammans med sina konventionella.

- Anuga som helhet lockar uppskattningsvis 1 800 företag med ekologisk tillverkning, vilket gör det till ett av de största arrangemangen i kategorin, säger Peter Grothues, vice VD hos Köln Mässan, som arrangerar Anuga.

I Anugas databas kan man snabbt se vilka utställare som presenterar ekologiska produkter under “Trend Subject Organic Products“. Anuga Organic hade cirka 54 000 besökare och blev högst rankad av besökarna som mest intressant under Anuga 2009.

Läs mer : www.anuga.com

2011-09-07