Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Världsunik ekologisk prilla hos Swedish Match


Nu kommer Sveriges första snus tillverkat av ekologiskt tobak. Det är Swedish Match som vill tillmötesgå sina miljömedvetna snusare och lanserar därför General Green Harvest, världens första snus tillverkat av ekologiskt odlad tobak. Tobaken köps in från tre ekologiska licensodlingar i USA, Brasilien och Argentina. Själva snuset är dock inte framställt ekologiskt.

- Det har varit ett jättejobb att få fram ekologisk tobak. Men vi har fått många önskemål om den här sortens produkt och därför har vi jobbat vidare. Vi ser att det finns en stor efterfrågan, säger Niklas Trieb, pressansvarig på Swedish Match.

Råvaran är 50 procent dyrare än den konventionella, vilket resulterar i ett högre pris på cirka 5 kronor, jämfört med vanligt konventionellt snus.

- Vi har ekotobak som räcker till 150 000 dosor, men hoppas att intresset för produkten är så stort att vi kan fortsätta satsningen. Nu har snuset funnits i butik i en vecka och vi har hittills fått väldigt positiva försäljningssignaler, säger Niklas Trieb.

2011-09-02