Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

50 procent ekoökning hos Menigo


En ytterligare storköksleverantör har stora framgångar med den ekologiska försäljningen just nu. Menigo räknar med en försäljningsökning om 50 procent frö ekologiskt under 2011. Företaget jobbar nu med aktiv införsäljning av ekologiskt till alla kundgrupper.

- Ekologiskt är också tongivande i sortimentsutvecklingen. Vi har en starkt växande försäljning, men inte minst finns det en stor kvarvarande potential. Det som sätter gränsen nu är producenternas kapacitet och omställningstiden, säger Peter Feledy, försäljningsdirektör hos Menigo.

Enligt Peter Feledy finns det mycket goda möjligheter för svenska, småskaliga, ekologiska förädlare:

- Svenskt och närproducerat har trumf på hand. Här finns möjligheterna till storytelling. Men det finns också mycket fina småskaliga slowfoodproducenter i till exempel Tyskland, Italien och Frankrike, säger han.

2011-09-15